Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cestujute na Vianoce? Autobusom to už pôjde len ťažko
Zdielať na

Cestujute na Vianoce? Autobusom to už pôjde len ťažko

Ľudia pri cestovaní za sviatkami nevsadili iba na autá, ale na Vianoce sa chcú dostať domov i autobusmi či lietadlami. Tak ako aj pri cestovaní po železnici, i v takomto prípade majú na vychytených trasách problém získať voľné miesto. Plné sú nielen autobusy, ale aj lietadlá...

Čo sa týka leteckej dopravy, tam sa už podľa našich informácií vypredávajú posledné letenky. A to aj napriek tomu, že letecké spoločnosti zvýšili na sviatky počet liniek. Podobný stav je to aj v prípade autobusovej dopravy.

Najväčší záujem je o cestovanie na východ Slovenska. Na štvrtok sú už takmer všetky miesta vypredané. Podobný záujem bol už aj o stredajšie autobusové linky. Slováci si na ne kupujú lístky, aj keď v prípade cestovania na východ, musia v autobusoch strpieť aj šesťhodinovú púť.

"Aj napriek tomu majú o takéto cestovanie záujem, ale majú záujem aj o dlhšie cesty. Napríklad z Londýna či Paríža," informovala hovorkyňa Eurolines Eva Vozárová. Od 15. decembra až do 5. januára musel pridať tento autobusový prepravca na medzištátnych linkách až 80 posilových spojov.

TV JOJ

Súvisiace články