Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
SERVISNÁ TÉMA. Urobte si aj v zime peknú záhradu...
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Urobte si aj v zime peknú záhradu...

Ideálny spôsob, ako si užívať teplé slnečné dni aj v zimnom období, či ste v Tatrách alebo Bratislave je montáž zimnej záhrady. A je pri tom úplne jedno či bývate v dome alebo v panelákovom byte.

Zimné záhrady sa montujú na pevno, buď ako súčasť domu alebo vedľa neho na záhrade. Namontovať sa dá aj v paneláku, avšak nie na hociktorom poschodí. Ak má byt terasu, dá sa prerobiť na zimnú záhradu.

Využiť sa dá ako terasa s posedením, presvetlená pracovňa, obývačka, kuchyňa, detská izba a v rodinnom dome môže slúžiť aj ako kryt na bazén, v ktorom sa dá celoročne kúpať. "Na čo upozorňujeme klientov pri každej výstavbe zimnej záhrady, že je potrebné stavebné povolenie alebo ohlásenie," hovorí Marcela Jasztrabszká. 

Cena zimnej záhrady je od 2 000 eur vyššie. Niektoré zimné záhrady sa môžu vyšplhať až do výšky niekoľkých desiatok tisíc eur. Ich životnosť môže byť pri dobrej starostlivosti aj celoživotná.

Posuvné prekrytie terasy

Okrem zimných záhrad sa robia už aj posuvné prekrytia terás. Rozdiel je v tom, že s týmito sa dá manipulovať, ale nedržia teplo. "Funguje to ako prekrytie bazéna. Sú na koľajničkách, takže keď je priaznivé počasie, tak si môže zákazník väčšiu časť toho prekrytia otvoriť a terasu má voľnú, ako keby tam nič nemal," tvrdí zástupca firmy na realizáciu prekrytia bezénov Vladimír Rašič.

TV JOJ

Súvisiace články