Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Takto ušetríte pri nákupe školských pomôcok...
Zdielať na
Zaujímavosti

Takto ušetríte pri nákupe školských pomôcok...

Do konca prázdnin ostávajú už len dva týždne. Zodpovedných rodičov už chytá chvenie, pretože je čas nakupovať pomôcky. Zoznam vecí je dlhý - aktovka, peračník, zošity či farbičky. Výbava pre školáka môže byť pre peňaženku zaťažkávajúcou skúškou.

Preto sme zisťovali koľko za školské pomôcky zaplatíte u nás, v Rakúsku a Maďarsku. Nákup výbavy pre školákov sa neoplatí nechávať na poslednú chvíľu. Viaceré obchodné reťazce už začali s predajom a práve teraz ponúkajú zľavy. Tak môžete výrazne ušetriť. "Zľavy sú vo výške 20 až 30 percent, najlepšie sa predávajú aktovky," prezrádza hovorkyňa Tesca Oľga Hrnčiarová.

Keďže každého školáka je treba vybaviť množstvom vecí, pomože vám zoznam. Niekedy však môže poriadne prevetrať peňaženku. Aj my sme si ho urobili a vybrali sa nakupovať. Aktovka nás vyšla na 35 eur, za peračník sme v obchode nechali dva eurá. Fixky stáli 89 centov, zošit A4 37 a vodové farby 89 centov.

Za týchto päť základných vecí sme tak na Slovensku zaplatili 39,45 eur. Porovnali sme tento nákup v rovnakej obchodnej sieti u maďarských susedov. Lacnejšie o jedno euro tam vyšli iba vodové farby, Inak bol rovnaký nákup drahší o 5, 50 eur. A v Rakúsku sme za takýto tovar nechali dokopy vyše 46 eur.

isifa

Zdielať na

Súvisiace články