Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hurá, je tu dovolenka! Kto vám pomôže s opatrovaním?
Zdielať na
Zaujímavosti

Hurá, je tu dovolenka! Kto vám pomôže s opatrovaním?

Ak patríte k rodinám, ktoré sa starajú o svojich starých rodičov sami, určite ste už riešili problém, kam ich umiestniť počas vašej letnej dovolenky. Preto sme pre vás zisťovali, aké máte možnosti. Vaši starí rodičia si totiž zaslúžia maximálny komfort.

"Patríme k rodinám, ktoré sa starajú o svojich starých rodičov. Pominulé roky sme takúto situáciu riešili tak, že jeden z nás ostal doma," prezradila pani Barbora svoje riešenie letných dovoleniek. "Tento rok sme sa rozhodli, že chceme ísť na dovolenku všetci a našli sme si opatrovateľskú službu." Finančne to však pani Barbora mala náročné.

Priemerné náklady na opatrovateľskú službu sú totiž 7,50 na hodinu. Podľa Boženy Bušovej z opatrovateľskej služby ju práve preto poskytujú dve až osem hodín denne. Ak vaši starí rodičia potrebujú 24-hodinovú opateru, je výhodnejšie umiestniť ich do zariadenia pre seniorov.

"Volá sa to odľahčovacia služba. Tá sa poskytuje na celé dni, najviac však na jeden mesiac," prezrádza riaditeľka zariadenia pre seniorov, Milada Dobrotková. Jeden deň v takomto zariadení vás vyjde na približne 33 eur. Pozor však na letné mesiace! Vtedy bývajú totiž kapacitne vyťažené... Pozrite si VIDEO!

Isifa

Zdielať na

Súvisiace články