Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšie zlé správy. Deň v nemocnici nás môže vyjsť na 4 €
Zdielať na

Ďalšie zlé správy. Deň v nemocnici nás môže vyjsť na 4 €

Ak ste chorí, mali by ste mať aj dosť peňazí. Na ministerstve zdravotníctva už rozhodli, že od októbra nás čakajú zmeny. Nových poplatkov u lekára bude zrejme viac. Otázne je koľko peňazí a za čo budeme musieť ťahať z peňaženiek. Vrátiť by sa vraj mohli dokonca povestné zajacovky!

Do 30. septembra musí minister zdravotníctva predložiť vláde návrh, ako naše zadĺžené zdravotníctvo ozdraví. Riešením sú poplatky a práve v týchto dňoch sa o nich začína rokovať.

Kým denník Pravda tvrdí, že nám  hrozí doplácanie aj  za operáciu kŕčových žíl, pruhu či slepého čreva, ministerstvo zdravotníctva to popiera. "Média vedia viac ako minister. Tento legislatívny návrh sa v týchto týždňoch len pripravuje," tvrdí rezortná hovorkyňa Katarína Zollerová. Koľko a za čo sú ale otázky, na ktoré ministerstvo odpovedať  nechce. Šéf zdravotníctva vraj chce urobiť iba poriadok.

Ten si ale tí, s ktorými minister o poplatkoch v týchto dňoch už rokuje predstavujú takto: "Rozchádzame sa v názoroch, lebo minister je za spoluúčasť pacienta, to znamená príplatok za nadštandardnú liečbu alebo vyšetrenie. Naše stanovisko je zavedenie poplatkov za stravu a pobyt v nemocnici. Mohol by byť zhruba 4 eurá za deň," hovorí viceprezident Asociácie nemocníc Peter Ottinger.

 

tv joj

Súvisiace články