Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Projekt Darované Vianoce rozžiaril tvár malému Erikovi
Zdielať na

Projekt Darované Vianoce rozžiaril tvár malému Erikovi

KOŠICE / S blížiacimi sa vianočnými sviatkami sú tu aj naše Darované Vianoce, projekt televízie JOJ a anonymného darcu peňazí z Košíc. Príbeh malého Erika z Hanisky, ktorého sa vzdala vlastná mama a tak vyrastá u starých rodičov, dojal aj darcu z Košíc. Darovali na Vianoce trochu šťastia.

Malého prváka zachránili pred detským domovom starí rodičia. Síce nemajú kúpeľňu, ani teplú vodu a žijú v chudobe, ale predsa sa o Erika starajú vzorovo. Vďaka darcovi z Košíc sa odhodlaní muži pustili do rekonštrukcie domu. 

"Okrem plastových okien, kúpeľne a teplej vody sme sa rozhodli prerobiť starú neobývanú izbu na detskú pre Erika," hovorí reportér TV JOJ Jozef Kačmáry, ktorý tiež priložil ruku k tomuto ušľachtilému dielu. K majstrom, ktorí pracovali zadarmo, sa pridávali ďalší dobrí ľudia. "Vyúčtovať to nemusíme, keďže sme sa dozvedeli, na aký účel to je. Môžte to brať ako malý darček k Vianociam od nás," hovorí predajca v stavebninách, kam chlapi šli nakúpiť materiál na rekonštrukciu.

Robotníci dostali tiež zdarma obed z miestneho pohostinstva. Práca sa vyplatila a Erik mohol prvýkrát pozvať svojich spolužiakov do svojej izby a osprchovať sa s teplou vodou. "Ďakujem všetkým veľmi pekne, že prišli vo voľnom čase a pomohli. My by sme na to nemali," hovorí Erikova babka s plačom. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy