Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jedna z najlepších reštaurácií sveta je len na skok od Bratislavy
Zdielať na

Jedna z najlepších reštaurácií sveta je len na skok od Bratislavy

NEW YORK / V najlepšej reštaurácií sveta zaplatíte za obed pre dve osoby približne sedemsto dolárov (asi 650 eur). Nachádza sa v New Yorku a volá sa Eleven Madison Park. V rebríčku najlepších reštaurácií sveta World´s 50 Best Restaurant, ktorý každoročne zostavuje britský časopis Restaurant Magazine, sa do prvej desiatky, dostala aj reštaurácia Steirereck vo Viedni.

Po prvýkrát spomínaný časopis ocenil túto reštauráciu v roku 2010. Za reštauráciou stoja Daniel Humm a Will Guidara a môže sa pochváliť tromi michelinskými hviezdičkami. Reštauráciu ocenili pre jej zmysel za vynikajúce stolovanie.

Reštaurácia Osteria Francescana v Modene (Taliansko), ktorá sa minulý rok umiestnila v rebríčku na 1. mieste, sa prepadla na druhé. Každopádne stala sa najlepšou reštauráciou v Európe, píše The Indipendent. 

V minulosti tomuto rebríčku vyčítali, že sa v ňom umiestňujú reštaurácie, ktoré ponúkajú veľmi drahé jedlá a teda len málo jedincov môže ich špeciality naozaj ochutnať. Taktiež zohľadňovali údajne len niektoré kúty sveta. Väčšinu z nich taktiež riadia muži, tento rok sa do top päťdesiatky dostala aj trojica reštaurácií, ktoré majú pod palcom ženy.  

TOP DESAŤ NAJLEPŠÍCH REŠTAURÁCIÍ SVETA:

1 Eleven Madison Park, New York, USA

2 Osteria Francescana, Modena, Taliansko

3 El Celler de Can Roca, Girona

4 Mirazur, Menton, Francúzsko Španielsko

5 Central, Lima, Peru 

6 Asador Etxebarri, Axpe, Španielsko

7 Gaggan, Bangkok, Thajsko

8 Maido, Lima, Peru

9 Mugaritz, San Sebastian, Španielsko

10 Steirereck, Viedeň, Rakúsko

Súvisiace články