Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Video z miesta tragédie: Hororová zrážka vlakov
Zdielať na

Video z miesta tragédie: Hororová zrážka vlakov

V sobotu neskoro večer osobný vlak čelne narazil do nákladnej súpravy, pričom sa niekoľko vozňov vykoľajilo a prevrátilo. Príčina nehody, ktorá sa odohrala na jednokoľajnom úseku, zatiaľ nie je známa...

Najmenej 10 mŕtvych a 33 zranených si vyžiadala železničná nehoda pri dedine Hordorf v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko.

Štátny tajomník krajinského ministerstva vnútra Rüdiger Erben, ktorý v noci pricestoval na miesto nešťastia, sa pre tlačovú agentúru DAPD vyjadril, že vlaky do seba museli naraziť vo vysokej rýchlosti.

Hororová zrážka vlakov v Nemecku

REUTERS

Ako uviedol pre agentúru AFP nemenovaný policajný hovorca, nákladný vlak sa zrazil s motorovou jednotkou idúcou ako posledný večerný spoj z Magdeburgu do Halberstadtu.

Osobnú dopravu na regionálnej trati zabezpečuje spoločnosť Veolia Transport, ktorej hovorca nevedel odhadnúť, koľko cestujúcich sa mohlo v súprave nachádzať.

Podľa AFP sa vlaky po náraze vznietili. Na mieste nehody, ktoré sa nachádza približne 200 kilometrov juhozápadne od Berlína, zasahovalo vyše 150 hasičov, policajtov a záchranárov.

Najčítanejšie správy