Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Stratil sa primátor. Hľadá ho už aj vláda!
Zdielať na
Zahraničie

Stratil sa primátor. Hľadá ho už aj vláda!

Zdroj: chernovetskiy.com.ua

Pre jeho ambície preskúmať vesmír dostal prezývku Kosmos. V meste chyrujú fámy, že sa vydal touto cestou a chýba dokonca už aj vláde. Reč je o stratenom primátorovi Kyjeva. Leonid Černoveckij sa totiž už dva mesiace neukázal na verejnosti a nikto nemá ani potuchy, kde sa nachádza. Najnovšie sa do pátrania zapojil dokonca aj ukrajinský premiér.

Šéf ukrajinského vládneho kabinetu Mykola Azarov sa na štvrtkovej tlačovej konferencii od šéfa kyjevskej administratívy Olexandera Popova nedozvedel, kde sa hlava ukrajinskej metropoly nachádza. Černoveckij dal naposledy o sebe znať koncom novembra, kedy odcestoval do Francúzska, kam šiel osláviť svoje 59. narodeniny. Odvtedy je jeho miesto pobytu neznáme.

"Nájdite primátora a povedzte mu, že Kyjevčanom chýba, že ho chcú vidieť. A povedzte mu, nech sa čo najskôr vráti. Je na dovolenke alebo čo?" spýtal sa Azarov Popova, ktorého do funkcie šéfa kyjevskej administratívy v novembri vymenoval prezident Viktor Janukovyč. Popov však iba zareagoval, že mesto je s primátorom "v kontakte", no miesto jeho pobytu neuviedol.

Janukovyč vymenovaním Popova obmedzil pole pôsobnosti terajšieho primátora, ktorý je známy pre svoje excentrické správanie a mnohí ho upodozrievajú, že trpí psychickými problémami. Ukrajinci ho prezývajú Kosmos pre jeho zámer preskúmať ďaleký vesmír.

Zdielať na

Najčítanejšie správy