Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Babiša chcel napadnúť ozbrojený muž: Mal pri sebe zbraň a nôž
Zdielať na

Babiša chcel napadnúť ozbrojený muž: Mal pri sebe zbraň a nôž

ČESKÁ REPUBLIKA / V Česku sa množia útoky na lekárov aj politikov. Jeden z útočníkov si vybral dokonca českého predsedu vlády Andreja Babiša. Mal pri sebe nôž aj strelnú zbraň.

Útočník prišiel na český Úrad vlády s tým, že chce premiérovi v demisii, Andrejovi Babičovi osobne predať list. "Pracovníčka Úradu vlády mu ale povedala, že ho má nechať na recepcii a neskôr mu bude list odovzdaný," vysvetlil hovorca polície Jan Rybanský. S tým sa ale muž odmietal zmieriť a dožadoval sa osobného stretnutia s premiérom Babišom. Zároveň mal u seba mať nôž a zbraň. "Jedného z pracovníkov vyzval, aby s ním šiel na "férovku" a siahol si pod kabát, kde mal zbraň," dodal Rybanský. 

Podobnú drámu zažili aj na ministerstve zdravotníctva. Prišiel tam muž so železnou tyčou, podarilo sa mu preniknúť cez vstupné turnikety na poschodie, kde má kanceláriu minister zdravotníctva v demisii, človek zodpovedný za zvládanie koronavírusovej situácie. "Muž sa chcel niekoľkokrát vrátiť, v tom mu ale zabránila bezpečnostná služba," vysvetlil Rybanský. 

Pretože je Česko v núdzovom stave, hrozí obom mužom za pokus o útok na verejného činiteľa až 6 rokov väzenia. Agresiviitu si ľudia vybíjajú aj na zdravotníckom personále. V  nemocnici v Kladne niekto prepichol pneumatiky na autách zamestnancov nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy