Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Krakove vystrašil ľudí na strome "nebezpečný tvor". V skutočnosti to bol croissant
Zdielať na

V Krakove vystrašil ľudí na strome "nebezpečný tvor". V skutočnosti to bol croissant

Archívna reportáž: Kuriózny prípad v Humennom

KRAKOV / Ochrancovia zvierat v Krakove na juhu Poľska sa museli vysporiadať s "nebezpečne vyzerajúcou beštiou", číhajúcou vo vetvách stromu priamo oproti jednému z panelových domov na tamojšom sídlisku.

 Na mieste zistili, že tajomný tvor je v skutočnosti croissant, ktorý zrejme vyhodil ktosi z vyšších poschodí domu. Kuriózne príhoda zaujala nielen miestne médiá, ale aj agentúru AFP.

"Je to hnedé, už dva dni to čupí na strome oproti domu! Ľudia radšej neotvárajú okná, pretože sa boja, aby sa to k nim nedostalo," oznámila obyvateľka sídliska pracovníkom krakovského spolku starajúceho o zvieratá. "Príďte a odvezte si ho!" prosila zúfalo.

Na otázku, či by mohlo ísť o nejakého chorého dravca, žena tvrdila, že tvor sa viac podobá leguánovi. "Pracovníci spolku sa najprv pozreli na kalendár, aby sa uistili, že nie je prvý apríl, a rýchlo vyrazili na miesto," opísala rozhlasová stanica RMF 24. "Kde by sa vzal leguán na krakovskom sídlisku a v takej zime? Ale roky práce ma naučili, že ľudia sú schopní sa zbaviť akéhokoľvek zvieraťa, pokiaľ s ním majú problémy, alebo ich omrzí," pripustil pracovník spolku. Na mieste však s kolegami zistil, že tomuto stvoreniu nedokážu pomôcť: záhadný, nehybne číhajú tvor vo vetvách sa ukázal byť pečivom. "A je to, máme ho!" uokojili ženu, ktorá ich zavolala. 

Spolok dúfa, že kuriózna príroda neodradí ľudí od starosti o zvieratá. Musel sa už totiž postarať nielen o opustené psy a mačky, ale dokonca aj o opustené rybky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy