Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smrtiacemu koronavírusu podľahli už dvaja Európania
Zdielať na

Smrtiacemu koronavírusu podľahli už dvaja Európania

CODOGNO / Talianske úrady v sobotu oznámili, že nákaze spôsobenej novým koronavírusom podľahol už druhý človek.

V Taliansku zaznamenali už dve úmrtia v dôsledku nákazy novým koronavírusom z Číny. Štátna televízia RAI informovala, že v piatok zomrel 78-ročný muž, ktorý bol jedným z dvoch infikovaných ľudí v regióne Veneto. O prípade informovali aj talianske tlačové agentúry ANSA a LaPresse, ktoré sa odvolávali na guvernéra Lucu Zaia.

Po mužovi, ktorý zomrel v piatok v Lombardsku, podľahla nákaze novým koronavírusom v tom istom regióne aj žena, ktorej vek úrady nezverejnili.

Počet prípadov nákazy koronavírusom sa v Taliansku viac ako zoštvornásobil, čo viedlo k uzavretiu niektorých škôl, reštaurácií a podnikov. V regióne Lombardsko potvrdili najmenej 14 nových prípadov, pričom v celej krajine je ich už 19. Skupina nových prípadov sa objavila v malých mestečkách juhovýchodne od Milána, uviedol lombardský šéf zdravotníctva Giulio Gallera.

Sú to pritom prvé prípady infekcie v Taliansku získané sekundárnou nákazou. Minister zdravotníctva Roberto Speranza podpísal s lombardským guvernérom nariadenie, ktoré v regióne pozastavuje verejné zhromaždenia a obchodné, športové, vzdelávacie a ďalšie rekreačné aktivity.

Celosvetovo sa vírusom nakazilo viac ako 77-tisíc ľudí v 29 krajinách a vyše 2 300 osôb na ochorenie COVID-19, ktoré šíri, zomrelo. Väčšina prípadov je z pevninskej Číny, ktorá je v epicentre nákazy, kde majú 76 288 prípadov nákazy a 2 345 úmrtí. Počet nových prípadov však v krajine klesá, v sobotu tamojšie úrady oznámili, že zaznamenali 397 nových infekcií, pričom deň predtým to bolo 889.

Naopak nárast v prípadoch zaznamenala Južná Kórea, kde za štyri dni stúpol počet infikovaných osôb na 346. Väčšina prípadov pochádza z mesta Tägu a okolitých regiónov, kde do soboty rána narátali 283 prípadov vrátane dvoch úmrtí.


Hystéria z koronavírusu? Ukrajinskí demonštranti útočili na prevezených Ukrajincov z Wu-chanu. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy