Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V prípade lekára, ktorý mal zneužívať deti, prokuratúra identifikovala už 95 obetí. Jeden z chlapcov prehovoril
Zdielať na

V prípade lekára, ktorý mal zneužívať deti, prokuratúra identifikovala už 95 obetí. Jeden z chlapcov prehovoril

VIEDEŇ / Rakúska polícia rieši prípad lekára, ktorý mal zneužívať detských pacientov. Prokuratúra doposiaľ identifikovala 95 obetí zneužívania. Podľa serveru regionálneho denníka Oberösterreichischen Nachrichten vyšetrovateľ vypočul už 71 detí, niektoré z nich trpia vážnymi psychickými problémami.

Lekárovi, ktorý mal zneužiť viac ako 80 detských pacientov, hrozí väzenie na 10 až 15 rokov. Agentúra APA uviedla, že prokuratúre sa, zatiaľ, podarilo identifikovať 87 detí. Rakúsky denník Oberösterreichischen Nachrichten o tomto prípade informoval už tento rok v januári. Podozrivý lekár je od januára vo vyšetrovacej väzbe v hornorakúskom Welse. 

Podľa médií, lekár zneužíval malých chlapcov, a to počas vyšetrenia v ordinácii. Muž sa ale háji tým, že len robil štandardné medicínske úkony, ktorých súčasťou bolo vyšetrenie genitálií a análnej oblasti. Prokuratúra preto nariadila vyhotovenie odborných posudkov, ktoré majú oprávnenosť vyšetrenie určiť. 

Podľa jedného z maloletých (13) , ktorého vypočúvali, ho mal doktor učiť ako masturbovať. Podľa protokolu by pri vyšetrení mal byť aj rodič. Jedna z matiek ale prehovorila, že ona súčasťou vyšetrenia nebola. 

Úrady k prípadu nechcú zverejniť žiadne podrobné informácie do chvíle, než bude vyšetrovanie ukončené. Hlavný vyšetrovateľ Wolfgang Dirisamer denníku Oberösterreichischen Nachrichten povedal len to, že si nedokáže spomenúť na žiadny prípad, ktorému by sa tento súčasný, počtom obetí,  mohol vyrovnať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy