Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pozor! Na dovolenke vám môžu zabaviť mobil či notebook
Zdielať na
Zahraničie

Pozor! Na dovolenke vám môžu zabaviť mobil či notebook

Ak v nich totiž máte nelegálne stiahnuté programy, hudbu, navigačné systémy či iné aplikácie, máte po svojej elektronike.

Antipirátski policajti majú totiž právo skontrolovať vám po technickej stránke vašu elektroniku. A ak v nej náhodou nájdu niečo nelegálne, napríklad aj nelegálne stiahnutú hudbu, navigačný systém, prehliadače, či iné aplikácie, máte po nej. A ak máte všetko legálne, vrátia ju. Avšak v prípade, že ste obchodníkom, vám mohol za ten čas odobraný notebook chýbať a ujsť vám mohol dôležitý obchod.

Mnohí odborníci si také niečo nevedia ani predstaviť. Podľa europoslankyne Beňovej však boli snahy presadiť podobné zákony aj v minulosti. "Viacerí, aj ja, sme zastávali názor, že by mali byť postihovaní tí, ktorí s takýmito vecami obchodujú, a nie tí, ktorí sú odkázaní, aby si takéto výrobky kupovali," povedala Beňová.

Preto ostáva len dúfať, že po predložení návrhu v európskom parlamente nastane taký problém ako pri predchádzajúcich návrhoch. "Myslím si, že presadiť takýto zákon v európskom parlamente bude problematickejšie, a to z toho dôvodu, že poslanci európskeho parlamentu dávajú veľký dôraz na slobodu a ochranu práv jednotlivca," myslí si Beňová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy