Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zneužili 20 detí na sexuálne radovánky
Zdielať na
Zahraničie

Zneužili 20 detí na sexuálne radovánky

Dvaja pracovníci českého občianskeho združenia Malý princ zneužili približne dvadsať detí. Najmladší z nich mal len 7 rokov. <b>VIDEO: Čo na to odsúdení</b>

Za pohlavné zneužívanie neplnoletých chlapcov pri akciách združenia Malý princ má ísť Ondrej Martinek na štyri a pol roka do väzenia. Ďalší obvinený, David Lein, dostal trojročný trest väzenia podmienečne odložený na skúšobnú dobu piatich rokov.

Verdikt dnes vyniesol Obvodný súd pre Prahu 3. Podľa obžaloby obaja muži zneužili približne dvadsať detí, najmladší z nich mal len 7 rokov. Obom mužom súd uložil desaťročný zákaz práce s neplnoletými a mladistvými. Martinek má absolvovať aj ústavnú a Lein ambulantnú sexuologickú liečbu. Dnešný rozsudok je neprávoplatný a možno sa proti nemu odvolať.

Občianske združenie Malý princ sa zameriavalo na organizovanie  voľnočasových aktivít pre deti zo sociálne slabších rodín a detských domovov. 

"Zo zdanlivo nevinných hier sa ale postupne vykľulo nebezpečné deviantné správanie s homosexuálne pedofilným podtextom," uviedla pražská policajná hovorkyňa Eva Miklíková. Podľa médií napríklad chlapca v rámci "hier na indiánov" nútili do sadomasochistických sexuálnych praktík.

Podľa obžaloby Martinek zneužil 17 detí a Lein jedno. Ten navyše chlapca fotografoval v pornografických polohách a dopustil sa tak trestného činu ohrozovania mravnosti.

Viac sa dozviete v dnešných Novinách TV JOJ.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy