Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Koncert za mier v rozhádanej Amerike
Zdielať na

Koncert za mier v rozhádanej Amerike

Kolumbia a Venezuela vytvorili symbolicky nad mostom spájajúcim mestá z oboch krajín pódium, na ktorom vystúpili známi latino speváci na historickom koncerte "Mier bez hraníc". <b>Pozrite si VIDEO</b>

Známi latino hudobníci - superstar vystúpili v nedeľu na historickom koncerte "Mier bez hraníc". Pódium bolo symbolicky vystavané nad mostom, ktorý spája kolumbijské mesto Cúcuta a venezuelské San Antonio. Koncertu sa zúčastnilo až 400.000 ľudí z oboch krajín. A volali "nie vojne, áno mieru!".

Hudobníci ako kolumbijskí speváci Juanes a Carlos Vives, Juan Fernando Valsco z Ekvádoru, španielsky speváci Alejandro Sanz a Miguel Bose, venezuelský Ricardo Montaner a dominikánsky spevák Juan Luis Guerra koncertovali za mier medzi Venezuelou, Kolumbiou a Ekvádorom.

Koncertu sa tiež mal zúčastniť kolumbijský prezident Alvaro Uribe, ale po vyhlásení speváka Juanesa, že koncert "je neutrálnou, nie politickou udalosťou", napokon neprišiel.

Všetky tri krajiny sa nachádzajú totiž na pokraji vojny po tom, čo Kolumbia napadla kamp FARC na ekvádorskom území. Obe krajiny Ekvádor aj Venezuela prerušili následne diplomatické styky s Kolumbiou a vyslali vojenské jednotky k hraniciam. Avšak o týždeň neskôr sa všetci traja prezidenti stretli a "pomerili" na summite v Dominikánskej republike.

Najčítanejšie správy