Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Iráne zakázali časopisy, ktoré zobrazujú umelcov zo Západu
Zdielať na
Zahraničie

V Iráne zakázali časopisy, ktoré zobrazujú umelcov zo Západu

Zdroj: library.ucla.edu

Víťazstvo konzervatívcov v nedávnych iránskych voľbách spôsobilo, že vplyv západu na túto krajinu bude v budúcnosti ešte menší.

Víťazstvo konzervatívcov v nedávnych iránskych voľbách spôsobilo, že vplyv Západu na túto krajinu bude v budúcnosti ešte menší.

Ako v nedeľu uviedla študentská informačná agentúra ISLA, vedenie krajiny zakázalo deväť lifestylových a filmových magazínov, ktoré podľa vládnej administratívy publikovali fotky skazených zahraničných hviezd a ich dekadentný súkromný život.

Printové médiá, ktorých sa zákaz dotýka najviac sú Donya-ye Tasvir (Svet v obrazoch), Sobh-e Zendegi (Ráno života), Talash (Snaha) a Haft (Sedem). Teheránskej vláde, ktorá sa opiera aj o podporu prezidenta Mahmúda Ahmadínedžáda, vadia najmä herečky Naomi Watts, Reese Witherspoon a Nicole Kidman.

Irán je celosvetovo známy prísnou cenzúrou filmov, ktoré musia prejsť takou kontrolou, aby zodpovedali islamským kultúrnym tradíciám.

Práve preto v kinách tejto krajiny môžu jej obyvatelia vidieť len odeté herečky, ktoré sa nedopúšťajú obscénnych, či kontroverzných gest.

Zdielať na

Najčítanejšie správy