Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Alžírski únoscovia chcú vymeniť Rakúšanov za väznených teroristov
Zdielať na
Zahraničie

Alžírski únoscovia chcú vymeniť Rakúšanov za väznených teroristov

Zdroj: dotari/ilustračné

Alžírski únoscovia dvoch rakúskych turistov, ktorí zmizli z južného Tuniska 22. februára, požadujú na výmenu za nich prepustenie piatich islamistických teroristov, držaných vo väzeniach v Alžírsku a Tunisku.

Alžírski únoscovia dvoch rakúskych turistov, ktorí zmizli z južného Tuniska 22. februára, požadujú výmenu za ne prepustenie piatich islamistických teroristov, držaných vo väzeniach v Alžírsku a Tunisku.

Jedným z nich je i terorista Amar Saifi prezývaný El Para (parašutista), ktorý zorganizoval v roku 2003 únos 32 európskych turistov v alžírskej Sahare. Napísal to dnes alžírsky denník An-Nahar.

Túto požiadavku obsahoval list zaslaný tento týždeň rakúskemu veľvyslanectvu v Alžíre, dodává denník. Rakúsky zastupiteľský úrad odmieta vec komentovať a odkazuje na rakúske ministerstvo zahraničia vo Viedni.

"S teroristom nevyjednávame," vyhlásila v piatok ministerka zahraničia Ursula Plassniková v rakúskej televízii. Odmietla špekulácie, že Viedeň už s únoscami začala rokovať. "Nenecháme sa vydierať. Demokratický štát nemôže byť vydierateľný," zdôraznila.


Zdielať na

Najčítanejšie správy