Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muži, ktorí nútili v Česku ženy k prostitúcii, nepôjdu do väzenia
Zdielať na
Zahraničie

Muži, ktorí nútili v Česku ženy k prostitúcii, nepôjdu do väzenia

Zdroj: Meg Elizabeth/ilustračné

Muži v auguste v roku 2003 prehovorili dvojicu Sloveniek, aby s nimi odišli pracovať do Česka ako prostitútky. Ak to odmietali, nútili ich k tomu vyhrážaním.

Dvojica kupliarov z Handlovej, ktorá v minulosti nútila v Česku k prostitúcii slovenské ženy, do väzenia nepôjde. Okresný súd v Prievidzi Handlovčanom potvrdil dvojročné podmienečné tresty, na ktorých sa dohodli s prokurátorom. Informoval o tom hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus. Dodal, že rozsudok je právoplatný.

Muži v auguste v roku 2003 prehovorili dvojicu Sloveniek, aby s nimi odišli pracovať do Česka ako prostitútky. Sexuálne služby potom poskytovali zákazníkom na ulici v Tepliciach. "Keď niekedy odmietali tieto služby poskytovať, nútili ich obaja obvinení k tomu aj vyhrážaním, že ak nepôjdu 'šľapať', tak ich dajú mafii a odstránia," dodal Tarabus.

Na prácu prostitútky v Tepliciach sa potom podarilo mužom vo veku 29 a 30 rokov nahovoriť ešte jednu Slovenku. Trojica žien musela utŕžené peniaze odovzdávať kupliarom.

Starší z mužov jednu z prostitútok tiež prinútil, aby podpísala zmluvu s mobilným operátorom. V opačnom prípade jej pohrozil zabitím. Telefón, ktorý následne žena dostala, jej Handlovčan zobral.

Pred dvoma rokmi vymeral Okresný súd v Martine skupine ôsmich kupliarov zo Slovenska a Česka tresty od troch do ôsmich rokov väzenia. Odsúdení v rokoch 2000 až 2003 lákali slovenské ženy do Česka, kde im sľubovali prácu upratovačky alebo čašníčky. Napokon však museli Slovenky pracovať ako prostitútky, ktoré časť peňazí odvádzali kupliarom. Postihnutých bolo dvanásť žien, časť z nich čelila fyzickému či psychickému násiliu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy