Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Španielsku polícia rozprášila antifašistov
Zdielať na
Zahraničie

V Španielsku polícia rozprášila antifašistov

Španielska polícia včera ostro potlačila demonštráciu španielskych antifašistov. <b>VIDEO: Zásah polície proti demonštrantom</b>

Španielska polícia včera ostro potlačila protesty španielskych antifašistov.

Policajti pálili na protestujúcich slzný plyn a gumené projektily. Centrum Madrida tak včera prežilo divokú a nebezpečnú noc. Miestna polícia sa tu snažila zastaviť zhromaždenie krajnej pravice, v blízkosti oblasti, kde prebývajú imigranti.

Situácia sa však skomplikovala, keď antifašisti začali hádzať kamene ponad rozostavených policajných kordónov a tiež začali podpaľovať zaparkované automobily.

Niekoľko stoviek prívržencov krajnej pravice, po zuby ozbrojení policajti oddelili od ľavicových demonštrantov. Neonacisti začali byť čoraz väčšmi agresívnejší a množstvo z nich začalo na ulici "hajlovať".

Podľa očitých svedkov sa v centre Madridu zhromaždilo viac ako 1000 ľavicových protestantov a to iba niekoľko metrov od hlavného námestia. "Nikdy sme nič také ešte nevideli a otvorene môžem povedať, že nás to šokovalo, najmä keď sme začuli policajné zbrane," povedal očitý svedok.

Hovorca miestnej záchrannej služby povedal, že pri zrážkach nikto nebol zranený, hoci ľavicové média informovali, že jeden z protestujúcich po zásahu oslepol na jedno oko.

Zdielať na

Najčítanejšie správy