Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Čínu ohrozujú piesočné búrky
Zdielať na
Zahraničie

Čínu ohrozujú piesočné búrky

Silná, žltá hmla zastrela množstvo miest na severe Číny. Krajine strpčujú život hrôzostrašné piesočné búrky. <b>VIDEO: Piesočné búrky sužujú Čínu</b>

Silná, žltá hmla zastrela množstvo miest na severe Číny. Krajine strpčujú život hrôzostrašné piesočné búrky.

Prach pohltil celý región, informovala štátna televízia CCTV. Viacero tamojších provincií v rozľahlých, suchých a málo zalesnených regiónoch bolo zasiahnutých nepríjemnými búrkami. Na týchto miestach je obmedzená doprava: autá a tak obľúbené bicykle sú tu kvôli silnému vetru a slabučkej viditeľnosti takmer nepoužiteľné.

Veľa cyklistov mohlo vyjsť na cesty iba v maskách, ktoré majú nasadené na nosoch a ústach. Tak sa chránia proti vdychovaniu piesku. Medzi najviac postihnutými miestami je i región Minggin, nachádzajúci sa na severozápade provincie Ganzu. Tu viditeľnosť dosahuje iba 500 metrov. Zatiaľ našťastie neboli zaznamenané žiadne vážnejšie havárie.

Púštne búrky sú zapríčinené najmä príchodom silného severáku, ktorý sa prehnal cez južnú Čínu, povedali médiám tamojší meteorológovia. Očakáva sa, že nepriaznivé počasie by malo pretrvať až do konca víkendu.




Zdielať na

Najčítanejšie správy