Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Viacnásobná dopravná nehoda. Zdemolované autá ostali rozhádzané po vozovke
Zdielať na

Viacnásobná dopravná nehoda. Zdemolované autá ostali rozhádzané po vozovke

BRATISLAVA / Pondelkovú rannú špičku skomplikovala vážna hromadná dopravná nehoda. Autá zostali po náraze zdemolované. Kamión dokonca skončil na priľahlom poli desiatky metrov od cesty. Šoférov ratovali záchranári a vodiči si do hlavného mesta postáli v kolónach desiatky minút.

K vážnej dopravnej nehode troch áut a kamióna došlo v pondelok v ranných hodinách medzi Bratislavou a Rovinkou. Približne o pol 9 ráno podľa informácií z miesta nehody šofér Škody Fabie narazil do Volkaswagenu Passat. Vodič kamiónu sa im chcel vyhnúť a prešiel do protismeru, kde čelne narazil do oprotiidúceho auta. "Dvaja sem nabúrali a lietalo tu všetko veľký rachot. Potom som vyšiel von a vidím tam autá. Aj hasiči aj sanitka aj policajti hneď prišli, to som sa čudoval," uviedol svedok nehody. 

Nákladiak po náraze skončil v poli približne 30 metrov od 4-prúdovej cesty. Autá zostali po náraze zdemolované a rozhádzané po celej vozovke v obidvoch smeroch. "Na vozidlách boli spravené protipožiarne opatrenia. Z vozidiel ani z kamióna neunikli žiadne ropné látky. Celkovo príslušníkov na mieste bolo 10 s tromi kusmi techniky. Na mieste zásahu boli tri ľahko zranené osoby a jedna ťažko," informoval Marek Šubín, veliteľ HaZÚ Bratislava."Utrpeli najmä zranenia horných a dolných končatín. Všetci však boli pri vedomí. Po ošetrení ich transportovali do bratislavských nemocníc," dodala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. 

Cesta bola po nehode čiastočne uzavretá a dopravu riadili policajti. V smere do Bratislavy ale aj v smere do Rovinky sa tvorili rozsiahle kolóny. Vodiči, ktorí smerovali do hlavného mesta z Dunajskej Lužnej a Rovinky si v zápche postáli najmenej hodinu. Cestu sprejazdnili krátko po 10:00. "Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u všetkých vodičov vylúčené. Presné príčiny ako aj okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnej dobe v štádiu objasňovania," dodala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy