Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Juh Grécka zasiahlo zemetrasenie o sile 5,4 stupňa
Zdielať na
Zahraničie

Juh Grécka zasiahlo zemetrasenie o sile 5,4 stupňa

Zdroj: The Travelling Beaver/ilustračné

Podľa gréckych úradov neboli zaznamenané obete na ľudských životoch ani významnejšie hmotné škody, napísala agentúra AFP.

Juh Grécka zasiahlo v noci na dnešok zemetrasenie o sile 5,4 stupňa Richterovej stupnice. Podľa gréckych úradov neboli zaznamenané obete na ľudských životoch ani významnejšie hmotné škody, napísala agentúra AFP.

Seizmické prístroje Geodynamického ústavu aténskeho observatória zaznamenali otrasy v 00:15 SEČ a ich ohnisko lokalizovali do morského podložia pri ostrove Kythéra asi 230 kilometrov juhozápadne od metropoly.

Rovnakú oblasť pozdĺž pobrežia poloostrova Peloponés zasiahlo zemetrasenie o sile 6,5 stupňa Richterovej stupnice minulý štvrtok. Nasledujúce dozvuky mali o desatinu slabšiu intenzitu. Ani v tomto prípade nedošlo k žiadnym škodám.

Ďalšie otrasy o sile 4,4 stupňa Richterovej stupnice boli zaznamenané v nedeľu v tesnej blízkosti Atén. Práve v tejto zóne pripravilo v roku 1999 zemetrasenie silnejšie len o 1,5 stupňa o život 143 ľudí.

Grécko, a to ako jeho pevninská časť, tak i oblasť Egejského mora, je seizmicky najaktívnejšou oblasťou Európy, viac než polovica zemetrasení zaznamenaných každoročne v Európe pripadá práve na toto pásmo.

Zdielať na

Najčítanejšie správy