Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zavraždenie Kennedyho sprisahaním?
Zdielať na
Zahraničie

Zavraždenie Kennedyho sprisahaním?

Predmety a dokumenty súvisiace so zavraždením prezidenta Kennedyho boli predstavené verejnosti na tlačovej konferencii. Prepis konverzácie prezidentovho vraha a vraha tohto vraha by mohol odhaliť nové skutočnosti. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Dallaský prokurátor Craig Watkins predstavil na tlačovej konferencii v deň sviatku prezidentov predmety a dokumenty, ktoré súvisia so zavraždením amerického prezidenta Johna F. Kennedyho v roku 1963. Medzi nimi sa nachádza aj záznam údajnej komunikácie medzi Kennedyho vrahom a vrahom tohto vraha.

Watkins podotkol, že už jeho predchodcovia vedeli o dokumentoch a ich obsahu skrytých v súdnom sejfe, pričom z nejakých dôvodov ponechali dokumenty skryté aj naďalej. S obsahom dvojdverového sejfu ho vyšetrovatelia oboznámili krátko po tom, ako nastúpil na miesto v roku 2007.

Otázka ostáva visieť medzi záznamom Kennedyho vraha Leem Harveym Oswaldom a Oswaldovým vrahom, majiteľom nočného baru Jackom Rubym. V konverzácii dva mesiace pred zavraždením prezidenta sa totiž spomína zabitie prezidenta na príkaz mafie. "Nevieme, či ide o skutočný rozhovor, alebo nie," vyhlásil Watkins. "Čo však vieme je, že tento nález povedie k diskusii o tom, či za zabitím prezidenta bolo sprisahanie."

Ruby zabil Oswalda 24. novembra 1963, teda dva dni po Oswaldovom zatknutí. V roku 1964 Rubyho odsúdili na trest smrti, podarilo sa mu však odvolať. Pred opätovným procesom zomrel na rakovinu. Podľa predchádzajúceho vyšetrovania FBI je prepis konverzácie Rubyho a Oswalda falzifikátom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy