Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ochutnajte špecialitku z potkana!
Zdielať na
Zahraničie

Ochutnajte špecialitku z potkana!

Na Tchaj-wane našli spôsob, ako sa zbaviť potkanov, ktoré škodia ich úrode. Možno by si aj naši kuchári mohli z nich brať príklad... <b>VIDEO: Pozrite si chutné špecialitky z potkanieho mäska</b>

Siedmeho februára sa oficiálne začína nový Rok potkana. Ako posilňujúce a oslavné jedlá ponúka práve tchajwanská reštaurácia Ho-la svoje špeciality z potkanieho mäsa. A jeho zákazníci ho milujú.

"Toto delikátne mäso chutí lepšie ako akékoľvek iné, lepšie než kuracie. Najmä vtedy, keď je smažené so všetkými koreninami, bazalkou, zázvorom, čili. Aróma je úžasná," pochvaľuje si jeden nadšený zákazník.

Nahé mŕtve potkanie telá sú najskôr vystavené v oknách kuchyne, potom sa im odseknú hlavy a zvyšok tela hádžu kuchári do hrncov s koreninami, bazalkou a sladkou čiernou omáčkou. Ho-la servíruje až 10 rôznych druhov jedál z potkanieho mäsa vrátane potkanej polievky, potkana máčaného v omáčke s čiernym korením a vysmážaného potkana. denne reštaurácie spotrebuje asi 18 kilogramov potkanieho mäsa.

Lin Ming-chih, majiteľ reštaurácie, povedal, že so svojím otcom takto obchodovať začali vtedy, keď sa uňho objavilo niekoľko farmárov a požiadalo ich uvariť telá chytených potkanov, ktorí škodili ich úrode. A so všetkými špeciálnymi prísadami, ktorými mäso zjemnili a ochutili, sa reštaurácia stala populárna.

Zdielať na

Najčítanejšie správy