Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ak ste sabongero, ste najväčší gentleman
Zdielať na
Zahraničie

Ak ste sabongero, ste najväčší gentleman

Či už je to vzrušenie z boja, krvi alebo z vysokej stávky, kohútie zápasy neustále priťahujú tisícky Filipínčanov. <b>VIDEO: Kohútie zápasy</b>

Či už je to vzrušenie z boja, krvi alebo z vysokej stávky, kohútie zápasy neustále priťahujú tisícky Filipínčanov do väčších a menších arén, ktoré sú ich dejiskom. S možnosťou výhry až 8 miliónov pesos (vyše 4 miliónov korún), medzinárodné kohútie zápasy v Manile počas tohto týždňa pritiahli až 190 účastníkov a stovky vzdorujúcich protestujúcich bojovníkov za práva zvierat.

Milovníci a nadšenci kohútich zápasov z Japonska, Nemecka, Austrálie a Spojených štátov sa zúčastnili už 18. ročníka svetovej súťaže v kohútich zápasoch World Slasher Cup, ktorej cieľom je zapojiť do nej tých najväčších šampiónov sveta.

Aj napriek zákazom tohto športu v mnohých krajinách, v niektorých častiach Spojených štátov a Latinskej Ameriky ostáva populárny, na Filipínach je to dokonca národný šport s dlhoročnou tradíciou či históriou.

"Na Filipínach je veľa chovateľov. Kohútie zápasy alebo "sabong" sú gentlemanské hry a pokiaľ ste "sabongero", ste najlepším gentlemanom, pretože môžete vsadiť, koľko chcete a do akejkoľvek výšky, a to bez toho, aby ste to potvrdzoval nejakým papierom, stačí len vaše slovo," hovorí Niel Tuazon, ktorý píše pre magazín venujúci sa kohútim zápasom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy