Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Do Argentíny sa vďaka turistom vracia tango
Zdielať na
Zahraničie

Do Argentíny sa vďaka turistom vracia tango

Pre cestovný ruch sa totiž dôležitým stalo práve tango. Mnohí vravia - ak ste nevideli tango, nevideli ste Buenos Aires. Aj vďaka tomu sa oživil v Argentíne väčší záujem o svoju vlastnú kultúru. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Esquina Carlos Gardel v Buenos Aires je každý večer plné turistov. Je to varieté s 500 miestami, kde klienti za steak, ktorí jedia pri sledovaní filmu o počiatkoch tanga v 19. storočí, zaplatia 80 až 160 dolárov (1800 až 3600 korún). Po večeri je pre návštevníkov pripravené tanečné predstavenie so živým orchestrom.

Argentínsky manažér Juan Fabbri si rovnako ako ďalší obchodníci užíva oživenie popularity tanga v hlavnom meste. Táto popularita stojí za prudkým rozvojom turistiky. Tango ročne vynesie až 450 miliónov dolárov (okolo 10 miliárd korún), ktoré tvoria desať percent akýchkoľvek výdajov na zábavu v Buenos Aires.

Podobné varieté taktiež zamestnávajú choreografov, tanečníkov, hudobníkov a kostymérov. To všetko tvorí takzvanú ekonomiku tanga, ktorá rastie o 25 percent ročne. A to je približne trojnásobok celkového hospodárskeho rastu krajiny.

Nájsť je tu možné turistov z celého sveta - Európy, Ázie, Severnej aj južnej Ameriky. Tangová šou je lákadlom pre všetkých. "Ak ste ju nevideli, nevideli ste Buenos Aires," hovorí jeden z turistov.

"Najväčšie príjmy získava Buenos Aires z cestovného ruchu a pre cestovný ruch je najdôležitejšie tango," hovorí manažér varieté Esquina Carlos Gardel. A ďalší dodáva: "Každé mesto má svoju chuť, svoju vôňu, svoj štýl a svoj spôsob života. Zosobnením Buenos Aires je tango."

Zdielať na

Najčítanejšie správy