Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Britskí policajti demonštrovali v uliciach
Zdielať na
Zahraničie

Britskí policajti demonštrovali v uliciach

Britskí policajti vyšli včera do ulíc v plnej sile s požiadavkou dostať od vlády viac financií. Takmer 20 000 policajtov demonštrovalo okolo centra Londýna a vyjadrovalo svoj veľký hnev. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Britskí policajti vyšli včera do ulíc v plnej sile s požiadavkou dostať od vlády viac financií. Takmer 20 000 policajtov demonštrovalo okolo centra Londýna a vyjadrovalo svoj veľký hnev.

Príslušníkom polície sa nepáči, že 2,5 percentné zvyšovanie miezd vláda poskytla s účinnosťou od 1. decembra iba policajtom v Anglicku, Walse a Severnom Írsku. V Škótsku stanovili zvýšenie platov až na 1. september.

REUTERS



"Iba to ukazuje ako nahnevaní a ako frustrovaní sú príslušníci policajného zboru na domácu vládu, " povedal Jan Berry, šéf Združenia britských policajtov. "Hnev a frustrácia. Učiteľom zvýšili plat o 2,5 percenta iba niekoľko dní po tom, čo sa vláda vyjadrila, že v policajnom zbore je to možné iba o 1,9 percenta," povedal ďalší protestujúci, ktorý nesúhlasil so zverejnením svojej totožnosti.


REUTERS



"Ľudia potrebujú mať na pamäti, že inflácia pri tomto raste miest nepoškodzuje platy ani policajtov, ani ich rodiny a dokonca tak je to v celom verejnom sektore,"
informoval britský minister vnútorných záležitostí Tony McNulty.

Protestné zhromaždenie je prvou masovou demonštráciou polície odvtedy, čo približne 5000 policajtov protestovalo voči plánom na zavedenie flexibilných miezd pred šiestimi rokmi.

Policajní strážcovia majú v súčasnosti ročnú mzdu minimálne 21 009 britských libier. Plat učiteľov v Anglicku a Walse začína pri 19 161 librách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy