Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Protesty proti záujmom Ameriky na Filipínach
Zdielať na
Zahraničie

Protesty proti záujmom Ameriky na Filipínach

Na Filipínach sa spustili protesty, ktoré stoja proti filipínsko-americkej armáde, ktorej cieľom je chrániť ekonomické záujmy tejto veľmoci napríklad o prírodné zdroje. <b>VIDEO: Protesty a karikatúry</b>

Vyše sto aktivistov demonštrovalo dnes v Manile proti filipínsko-americkej armáde a ekonomickým vzťahom s touto veľmocou. Tento protest je tak časťou už týždeň trvajúcich celosvetových akcií zameraných proti globalizácii, koná sa v súvislosti so Svetovým ekonomickým fórom vo švajčiarskom Davose.

Protesty v rôznych krajinách sú organizované sieťou Svetového sociálneho fóra a jeho cieľom je spôsobiť problémy globálnej ekonomike.

Niektorí protestujúci zosmiešňovali svojimi karikatúrnymi maskami filipínsku prezidentku Gloria Macapagal Arroyo, ktorá dnes v Davose rokuje s predsedom najsilnejších amerických korporácií, a vyľvyslanca USA Kristieho Kenneyho.

Protivojnový aktivisti tiež vyhlasujú, že americké vojenské sily na Filipínach majú za cieľ chrániť americké ekonomické záujmy v krajine, ktoré as napríklad dotýkajú prírodných zdrojov využívaných americkými korporáciami.

Zdielať na

Najčítanejšie správy