Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hromadná havária v diaľničnom tuneli v Rakúsku, 17 zranených
Zdielať na
Zahraničie

Hromadná havária v diaľničnom tuneli v Rakúsku, 17 zranených

Zdroj: TV JOJ

Najmenej 17 ľudí bolo zranených pri hromadnej zrážke v Offenauskom diaľničnom tuneli v Rakúsku blízko Salzburgu.

Najmenej 17 ľudí bolo zranených pri hromadnej zrážke v Offenauskom diaľničnom tuneli v Rakúsku blízko Salzburgu. Tri osoby sú v kritickom stave. Doprava na tejto dôležitej tranzitnej trase bola uzavretá na niekoľko hodín.

K zrážke došlo asi v 12:30 SEČ na diaľnici A10 v tuneli pri meste Golling, asi 40 kilometrov južne od Salzburgu. Podľa záchranárov tvoria zhluk vozidiel v tuneli tri kamióny a 15 osobných vozov. Vytiahnutých zranených odvážali do nemocníc dva vrtuľníky rakúskej záchrannej služby. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe.

V rakúskych diaľničných tuneloch, ktoré väčšinou vedú celú diaľničnú dopravu do dvoch jazdných pruhov, sa nehody stávajú pomerne často. Niektoré prípady boli veľmi tragické, napríklad v Gleinalmskom tuneli v Štajersku zhorelo v auguste 2001 päť ľudí a štyria ďalší boli zranení. Rakúsky vodič vtedy vošiel do protismeru a narazil do protiidúceho vozidla holandských turistov, ktorí sa vracali z dovolenky na juhu Európy.

Na diaľnici A10 sa nechvaľne preslávil Tauernský tunel koncom mája 1999, kedy po reťazovej zrážke vozidiel prišlo pri katastrofálnom požiari o život 12 ľudí. Tunel bol nasledujúce tri mesiace uzavretý.

Zdielať na

Najčítanejšie správy