Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nemci v zlom počasí zablúdili na hrebeni hôr
Zdielať na
Zahraničie

Nemci v zlom počasí zablúdili na hrebeni hôr

Zdroj: hosiawak

Nemci za zlého počasia odišli vo štvrtok o 10:00 z Čertovice s úmyslom prejsť hrebeňom Nízkych Tatier na Chatu M. R. Štefánika.

Dvojica nemeckých turistov narobila v noci poplach v Nízkych Tatrách. Nemci za zlého počasia odišli vo štvrtok o 10:00 z Čertovice s úmyslom prejsť hrebeňom Nízkych Tatier na Chatu M. R. Štefánika. Už za tmy požiadali Horskú záchrannú službu o zorientovanie sa na hrebeni Nízkych Tatier.

Zablúdených Nemcov odišli hľadať dvaja zamestnanci chaty smerom na Králičku. Po tme a v zlom počasí mala aj táto dvojica problémy s orientáciou a spojením. Následne odišli dve záchranné skupiny HZS Nízke Tatry z Tálov cez Trangošku na Králičku, kde stretli vracajúcich sa zamestnancov chaty. Ďalšia skupina záchranárov prešla cez Starobociansku dolinu a Bocianske sedlo na hrebeň Nízkych Tatier.

Terén je v týchto miestach orientačne zložitý. Záchranári našli nemeckých turistov okolo 20:00 v rázsoche Malého Gápľa na Besnej, zranení neboli, len mierne podchladení. V sprievode záchranárov sa turisti dostali na Chatu M. R. Štefánika. Na základňu sa pátracie skupiny vrátili dve hodiny po polnoci.

Zdielať na

Najčítanejšie správy