Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prvý sólový let princa Williama
Zdielať na

Prvý sólový let princa Williama

"Zrazu môj inštruktor vyskočil a povedal: "No, poďme, teraz budeš pokračovať! A ja som ostal sedieť a myslel si: Ehm, čo sa deje?" Takto popisuje princ svoje pocity pred prvým letom. <b>VIDEO: Prvý let princa</b>

Britský, v poradí druhý následník trónu princ William má za sebou prvý oficiálny sólový let sťaby pilot. Už druhý týždeň navštevuje RAF Cranwellskú školu v Lincolnshire a vyjadril svoje prekvapenie, keď mu inštruktor zrazu povedal, že je pripravený riadiť lietadlo sám.

"No, v podstate som si myslel, že je to len ďalšia lekcia. Ale zrazu môj inštruktor vyskočil a povedal: No, poďme, teraz budeš pokračovať! a ja som ostal sedieť a myslel si: Ehm, čo sa deje? A proste som to urobil. Vzlietol som. A keď už ste raz vo vzduchu, je to fajn," hovorí princ o svojich nervoch pred svojím prvým letom.

25-ročný princ takto stojí na najlepšej ceste splniť si svoj sen - v budúcnosti by sa chcel stať hlavou armádnych jednotiek, naučiť sa lietať a nasledovať tak ďalších členov z kráľovskej rodiny do RAF, svojho otca princa Charles a strýka princa Andrewa.

Najčítanejšie správy