Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Farebné loptičky zaplnili rímske schodisko
Zdielať na
Zahraničie

Farebné loptičky zaplnili rímske schodisko

Pestré farby pokryli v podobe malých plastických loptičiek slávne rímske Spanish Steps i fontánu. Tento počin je vlastne akýmsi umelecky politickým protestom. <b>VIDEO: Pestrofarebné Spanish Steps</b>

Včera boli v hlavnom meste Talianska zhodené zvrchu slávnych rímskych Spanish Steps (Španielske schodisko) stovky až tisícky rôznofarebných plastových loptičiek. Za týmto činom a zároveň "umeleckým počinom" stojí pravicová skupina, ktorá týmto spôsobom vyjaruje protest voči politickej situácii v Taliansku.

REUTERS

Postupom dňa však zametači i polícia čistili schodisko i Piazza di Spagna metlami. Turisti, ktoré tieto miesta navštevujú každý rok, však boli nadšení. Niečo také ako hŕba loptičiek na schodoch aj vo fontáne ešte nevideli. "Páči sa mi to, je to dobrý nápad takýmto spôsobom protestovať na rozdiel od iných protestov, je to krásne," hovorí jeden grécky turista.

Za tento druh protestu je zodpovedná práve pravicová skupina. Zanechala na mieste činu letáky s nápismi: "Sme utláčaní a podráždení, pretože nemáme rozhodnú vládu." Táto istá skupina je zodpovedná za už podobný protest minulý rok, kedy zanechali fontánu Trevi zaplnenú červenou farbou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy