Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bude z Castra fotograf?
Zdielať na
Zahraničie

Bude z Castra fotograf?

Kubánska televízia odvysielala video prezidenta Fidela Castra s brazílskym prezidentom Luiz Inacio Lula da Silvom. Casto sa cíti dobre a fotí si prezidenta. <b>VIDEO: stretnutie Castra a Lula</b>

Kubánska televízia odvysielala video prezidenta Fidela Castra s brazílskym prezidentom Luiz Inacio Lula da Silvom. Castro vyzeral na stretnutí šťastne. Video ukázalo aj to, že Castro hravo odfotil brazílskeho prezidenta.

"Stav uzdravenia prezidenta bolo veľkým prekvapením. Myslím si, že raz keď som ochorel, cítil som sa ako on a rád som sa s ním porozprával," povedal Lula.

Castro sa objavil v televízii od operácie, keď prevzal moc jeho brat Raul Castro.

Kubánsky prezident uviedol, že 17 mesiacov po operácii nemohol prehovoriť k verejnosti. Castrova dlhá choroba spôsobila špekulácie o jeho odchode na dôchodok.

"Nie som ešte na tom tak dobre fyzicky, aby som prehovoril k obyvateľom, keď ma nominovali do volieb," priznal v článku v novinách. Castro sa pre noviny vyjadril, že sa neplánoval zbaviť moci, ktorej sa chopil v roku 1959 po revolúcii, ktorá nastolila na Kube komunizmus.

Aby Castro pokračoval vo funkcii prezidenta, musí byť členom Národného zhromaždenia a musí byť nominovaný na jedno zo 614 kresiel vo východnom meste  Santiago. Nie je jasné, či Castro bude naďalej prezidentom výkonnej rady štátu alebo uspeje jeho brat, či niekto iný.

Zdielať na

Najčítanejšie správy