Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sneženie v Afganistane pripravilo o život desiatky ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Sneženie v Afganistane pripravilo o život desiatky ľudí

Zdroj: Endlisnis/ilustračné

Najmenej 43 ľudí zahynulo počas niekoľkodňového hustého sneženia v odľahlej obci Ghurdžan v provincii Herát na západe Afganistanu.

Najmenej 43 ľudí zahynulo počas niekoľkodňového hustého sneženia v odľahlej obci Ghurdžan v provincii Herát na západe Afganistanu. S odvolaním sa na oficiálne miesta o tom dnes informovala agentúra AFP.

"Môžem potvrdiť, že len v samotnom Ghurdžane prišlo o život 43 ľudí," uviedol šéf vládneho výboru pre mimoriadne situácie Agha Muhammad Sidikí.

Ich telá už našli, väčšinou ide o pastierov. Zahynuli predovšetkým v lavinách. V tej istej oblasti je ešte nezvestných 17 ľudí.

Počet obetí, ktoré prišli v niekoľkých západných provinciách v uplynulom týždni o život vinou mrazivého počasia, sa tak zvýšil na 70. Uhynuli zároveň aj tisíce kusov hospodárskych zvierat.

Vytrvalé sneženie - najvýdatnejšie za posledné roky - zablokovalo podľa Sidikího diaľnice spájajúce veľké miesta s odľahlými obcami.

"Väčšina komunikácií vedúcich do okresov a odľahlých obcí je neprejazdných, takže je veľmi obtiažne dostať sa tam a pomôcť im," uviedol.

Zdielať na

Najčítanejšie správy