Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Strelec v Toronte zabil dvoch ľudí. Polícia nevylúčila terorizmus
Zdielať na

Strelec v Toronte zabil dvoch ľudí. Polícia nevylúčila terorizmus

TORONTO / V kanadskom Toronte vyčíňal strelec, ktorý podľa tamojšej polície zasiahol deväť ľudí. Jeho útok si vyžiadal mŕtvu ženu a 13 zranených. Medzi zasiahnutými má byť aj deväťročné dievča, ktoré sa nachádza v kritickom stave.

Strelec podľa polície zomrel pri prestrelke. Nie je ale jasné, či 29-ročný útočník zomrel na následky strelných poranení od polície alebo spáchal samovraždu. Policajný hovorca Mark Pugash uviedol, že zatiaľ sa nedá vylúčiť, že ide o teroristický čin. Streľba v štvrti Greektown podľa neho nebola náhodná. Jeden zo svedkov uviedol, že počul viac ako 20 výstrelov. "Jednoducho sme utekali. Videli sme ľudí ako sa dávajú na útek, tak sme utekali," povedal svedok udalosti John Tulloch. 

Na videu, ktoré natočil jeden zo svedkov útoku, vidno muža v čiernom oblečení a v čiernom klobúku. Strieľať začal už počas chôdze, kedy vypálil asi tri rany do najmenej jedného obchodu alebo reštaurácie. Greektown je pritom grécka štvrť, ktorá je plná reštaurácií a zariadení, kde sa kulminujú ľudia. 

Na mieste zasahovalo mnoho policajtov i zdravotníkov. Paula Fletcher a Mary Fragedakis sú členkami torontskej rady. Uviedli, že podľa ich informácií bol strelec emočne narušený. "Nesúvisí to s pôsobením nejakého gangu. Vyzerá to na niekoho, kto bol veľmi duševne nevyrovnaný," povedala Fletcher. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy