Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počasie ochromilo čiernomorské prístavy
Zdielať na
Zahraničie

Počasie ochromilo čiernomorské prístavy

Zdroj: Shunsuke Kobayashi/ilustračné

Silný vietor na rumunskom čiernomorskom pobreží si v stredu vyžiadal zatvorenie piatich prístavov, zatiaľ čo meteorológovia očakávajú husté sneženie a nízke teploty.

Silný vietor na rumunskom čiernomorskom pobreží si v stredu vyžiadal zatvorenie piatich prístavov, zatiaľ čo meteorológovia očakávajú husté sneženie a nízke teploty. Uzavrieť museli aj zasnežené cesty na juhozápade krajiny.

Ako uviedol pre tlačovú agentúru Rompres šéf záchrannej služby Horia Ene, v dedinách okresu Mehedinti v stredu ráno zomreli dvaja ľudia, keďže sa k nim nedostali sanitky.

Po nepriaznivých predpovediach uzavreli dva prístavy v Konstanci, jeden v Midii a ďalší v Mangalii. Informoval o tom riaditeľ konstanského prístavu Alexandru Mezei. Mimo prevádzky je aj prístav na prieplave medzi Dunajom a Čiernym morom.

Kotviace lode žiadajú o mimoriadne bezpečnostné opatrenia, keďže na otvorenom mori zaznamenali vlny do výšky sedem metrov. Meteorológovia vyzývajú tisíce ľudí tráviacich novoročné sviatky na horách, aby sa urýchlene vrátili, pretože sa očakáva silné sneženie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy