Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vláda ponúka odmenu za identifikáciu Bhuttovej vrahov
Zdielať na
Zahraničie

Vláda ponúka odmenu za identifikáciu Bhuttovej vrahov

Zdroj: SITA/AP Photo/K M Chaudary

Ponúkaná odmena za akékoľvek informácie o mužoch je 10 miliónov rupií, čo predstavuje 164 tisíc dolárov.

Pakistanská vláda v stredu ponúkla odmenu za identifikáciu dvoch podozrivých z vraždy Bénazír Bhuttovej, ktorých zachytila fotografia v dave tesne predtým, ako zomrela. Vláda zverejnila výzvu v najväčších pakistanských novinách Jang.

Na prvej fotografii je mladý muž v tmavých slnečných okuliaroch a kabáte, tesne za ním stojí muž v bielom. Pár na obrázku, ktorý odvysielala cez víkend televízia, vyznačili v novinách červeným krúžkom.

Stanica uviedla, že na neskorších záberoch muž so slnečnými okuliarmi namieril na Bhuttovú pištoľ, zatiaľ čo druhý muž bol zrejme samovražedný atentátnik. Na druhej zverejnenej fotografii je oddelená vyholená hlava vraha. "Hľadáme ľudí na spoluprácu po tomto tragickom incidente. Zverejnili sme fotografie kriminálnikov," uvádza sa vo vládnej výzve v novinách.

Ponúkaná odmena za akékoľvek informácie o mužoch je 10 miliónov rupií, čo predstavuje 164 tisíc dolárov. "Meno ako aj adresa informátora sa udrží v tajnosti," píše sa v novinách.

Zavraždenie Bhuttovej je kontroverzné od momentu, čo vláda povedala, že bývalá premiérka nebola zastrelená, ale že zomrela v dôsledku poranenia hlavy. Tú si údajne udrela o strechu auta pri pokuse uniknúť pred výbuchom.

Jej asistenti uviedli, že videli strelné rany na jej hlave. Televízia odvysielala zábery, ako jej po výstreloch na ňu tesne pred explóziou vzlietol šál a vlasy.

Pakistanská opozičná líderka Bénazír Bhuttová zahynula 27. decembra minulého roka pri samovražednom útoku počas vystúpenia na politickom zhromaždení.

Zdielať na

Najčítanejšie správy