Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Michigan a Ohio zasiahla snehová búrka
Zdielať na
Zahraničie

Michigan a Ohio zasiahla snehová búrka

Zdroj: SITA/AP Photo/Jessica Hill

Novoročná snehová búrka v utorok zasiahla USA. Skomplikovala dopravu a odstavila tisíce domácností od dodávok elektriny.

Novoročná snehová búrka v utorok zasiahla americké štáty Michigan a Ohio, kde skomplikovala dopravu a odstavila tisíce domácností od dodávok elektriny.

Búrka sa podľa agentúry AP následne presunula na Nové Anglicko na východe krajiny. V Michigane napadlo 30 centimetrov snehu. Podľa miestnych úradov šlo o najsilnejšie novoročné sneženie v histórii.

Kvôli zlému počasiu sa prerušili dodávky elektriny do desaťtisícov domácností nielen v Michigane, ale aj v Ohiu. Elektriny sa prvý deň nového roku nedostalo napríklad asi 10 000 ľuďom v oblasti na východ od Clevelandu.

Búrka narušila i diaľničnú dopravu - polícia však vedľa drobných nehôd nehlásila žiadne vážnejšie zranenia či materiálne škody. Oneskorením sa nevyhli cestujúci na detroitskom letisku, medzinárodné letisko v Chicagu zrušilo asi 150 letov.

Snehová búrka sa posúva smerom na východ do Nového Anglicka. Očakáva sa, že počas dneška zasiahne štáty Maine, New Hampshire a Vermont.

Zdielať na

Najčítanejšie správy