Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hanuman - animovaná reinkarnácia boha opice
Zdielať na

Hanuman - animovaná reinkarnácia boha opice

Hanuman sa vracia je nový indický animovaný film o malom chlapcovi, ktorý je reinkarnovaným bohom.<b>VIDEO: Klipy z filmu</b>

Indický animovaný film Hanuman Returns (Hanuman sa vracia) je pokračovaním filmu Hanuman. Ide o mytologickú postavu boha - opice, ktorá požiada Brahmu, aby sa mohol stať dieťaťom a tak sa prevtelí do bábätka, ktoré sa narodí učencovi a jeho žene ako Maruti.

Chlapec Maruti je neobyčajným dieťaťom, avatarom (prevtelením božstva). Veľmi rýchlo nadobúda ako znalosti, tak aj priateľov, dostáva sa neustále do problémov, stvára rôzne husárske kúsky, nerozvážne činy, ale všetko kvôli konaniu dobra.

Režisér Nagesh Kukunoor považoval myšlienku vziať veci z mytológie a adaptovať ich na súčasnosť za výzvu. Práve na hinduizme má rád fakt, že bohovia sú vždy súčasní. "Vidieť Hanumana ako chodiacu reinkarnáciu pridáva istú mieru vzrušenia," hovorí s nadšením.

Diváci prijali film s úžasom. "Bolo skvelé, že sa naozaj snažili poučiť deti o tom, že sa má chrániť príroda, že sa nemajú používať umelohmotné vrecká a nerozhadzovať odpadky a ďeťom sa to naozaj páčilo," hovorí jeden z nich.

Najčítanejšie správy