Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lekcie smiechu pre policajtov
Zdielať na

Lekcie smiechu pre policajtov

V Thajsku vedia, ako zbaviť policajtov napätia a naučiť ich zvládať stres. Kurzami smiechu. <b>VIDEÁ: Smejúci sa policajti, terapia</b>

Asi 200 uniformovaných bangkokských dopravných policajtov, pracujúcich v najrušnejších uliciach hlavného mesta Thajska, sa zúčastnili projektu, ktorého cieľom je zlepšiť ich mentálne a fyzické zdravie. Učia sa totiž smiať.

Trojdňová terapia je vlastne vianočným a zároveň novoročným darčekom pre policajtov. Na niekoľkohodinovom kurze sa učia smiať za použitia rôznych častí svojho tela - teda techniky smiechu.

REUTERS


Znamená to učiť sa smiať tvárou, hlavou, prstami a využívať bránicu tak, aby sa dokázali chechtať z najhlbšieho dna svojho žalúdka. Policajti pri tom dvíhajú ruky do výšky, krúžia panvou, skáču, ústa majú dokorán a slová HO HO HO! musia znieť čo najzreteľnejšie (ako počuť zo samotného videa). Toto je pre nich zároveň boj s napätím a vyčerpaním ako aj zvýšenie mozgovej a telovej ostražitosti.

Byť dopravným policajtom je totiž jedným z najnezdravších a najstresujúcejších povolaní v Thajsku, najmä hlavnom meste. Striedajú sa po 16-hodinových smenách, kedy riadia premávku v rušnom Bangkoku a v uliciach dýchajú nezdravý vzduch - výfukové plyny zo všetkých áut, čo okolo nich prejdú.

A liekom je smiech.

Najčítanejšie správy