Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bitka kňazov v chráme v Betleheme
Zdielať na
Zahraničie

Bitka kňazov v chráme v Betleheme

Priamo na najsvätejšom mieste všetkých kresťanov – v chráme Božieho narodenia – sa včera pobili kňazi dvoch cirkví. <b>VIDEO: zábery priamo z chrámu, zásah policajtov</b>

Palestínske bezpečnostné sily museli zasahovať na najsvätejšom mieste kresťanov celého sveta. Ide o chrám Božieho narodenia v Betleheme. Pobili sa v ňom totiž kňazi dvoch kresťanských cirkví. Išlo o to, kto bude chrám čistiť.

Kostol, ktorý stojí na mieste, o ktorom kresťania veria, že sa na ňom narodil Spasiteľ Ježiš Kristus je neustále predmetom sporov. Paradoxne však nejde o spor medzi kresťanmi a židmi, či dokonca židmi a moslimami, ale spor, ktorý proti sebe už celé veky vedú dve kresťanské cirkvi. Ide na jednej strane o arménsku ortodoxnú cirkev a na druhej o grécku ortodoxnú cirkev.

Spory pritom medzi sebou nevedú členovia kresťanských cirkví len slovne, ale neraz prídu na rad aj „silnejšie argumenty“. Teraz sa kňazi, resp. mnísi oboch cirkví pobili preto, lebo sa nevedeli dohodnúť, kto má právo sväté miesto upratať po Vianociach, presnejšie po Polnočnej omši. Arménski kresťania budú totiž príchod Krista sláviť až v januári.

Súboj prerástol do bitky, ktorá si vyžiadala zásah palestínskych policajtov. Až tí dokázali znesvárené strany rozdeliť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy