Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Počet obetí zrúteného domu v Alexandrii dosiahol 28
Zdielať na
Zahraničie

Počet obetí zrúteného domu v Alexandrii dosiahol 28

Budova bola postavená najskôr ako sedemposchodový obytný dom, ale bez povolenia. Keď získala povolenie, majiteľka pristavala ďalších päť poschodí. Počas rekonštrukčných prác sa dom zrútil. <b>VIDEO: Záchranné práce</b>

Počet obetí zrúteného domu v egyptskej Alexandrii sa zvýšil na 28. Z 12 poschodovej budovy, zrútenej v pondelok, sa v uplynulých dňoch podarilo záchranárom vytiahnuť len troch živých.

Úrady predpokladali, že zrútené steny budovy pod sebou pochovali 25 až 30 ľudí. Odpratávanie trosiek a pátranie po tých, ktorí prípadne prežili, či ďalších obetiach preto pokračuje.

V dome žilo 18 rodín, celkovo 40 až 50 osôv, väčšina z nich ale bola v inkriminovanej dobe v škole či v práci. Budova v štvrti Loran vo východnej časti mesta spadla počas stavebných úprav na prvom poschodí.

REUTERS/ilustračné

Budova bola postavená ako sedemposchodový obytný dom v roku 1982, ale bez povolenia. Majiteľka neskôr povolenie obdržala, ale následne nezákonne pristavala ďalších päť poschodí.

Prokuratúra už vydala zatykač na niekoľkých ľudí vrátane majiteľky domu. Zatknutý bol aj šéf firmy zodpovedný za rekonštrukčné práce.

Zosuvy domov sú v Egypte bežnu vecou, pretože normy pre výstavbu sú nejasné a údržba stavieb je zlá. O deň neskôr, v utorok, sa rovnako v Alexandrii sčasti zosunul iný dom, zranených bolo sedem osôb.

Zdielať na

Najčítanejšie správy