Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Útočník sa odpálil uprostred pohrebného sprievodu
Zdielať na
Zahraničie

Útočník sa odpálil uprostred pohrebného sprievodu

Zdroj: wikipedia.org

Zahynuli štyria ľudia zo skupiny bojujúcej proti al-Káide.

Samovražedný útočník sa odpálil v utorok uprostred pohrebného sprievodu v irackom meste Bakúba, pričom zahynuli štyria ľudia zo skupiny bojujúcej proti al-Káide.

Informoval o tom reportér agentúry AFP z miesta, kde k výbuchu došlo. Medzi obeťami útoku je aj miestny veliteľ bývalej sunnitskej povstaleckej skupiny Brigády 20. revolúcie, ktorá sa stala spojencom americkej armády, uviedol reportér.

Pri ďalšom samovražednom útoku, ktorého terčom bolo kontrolné stanovište v severoirackom meste Bajdží, zahynulo v utorok najmenej 20 ľudí a ďalších asi 80 bolo zranených. Pre agentúru AFP to uviedol zástupca spoločného iracko-amerického koordinačného centra v Tikríte.

Útočník vyhodil do vzduchu auto naložené plynovými bombami na stanovišti, kde sa nachádzali irackí vojaci a príslušníci miestnej skupiny bojujúcej proti al-Kájde.

Útok v štvrti al-Gház, ku ktorému došlo asi o 9:30 miestneho času (07:30 SEČ), potvrdila aj nemocnica v Bajdží. Štvrť na severe mesta sa nachádza v blízkosti ropnej rafinérie, odkiaľ distribuujú ropné produkty do celého Iraku.

V posledných mesiacoch povstalci vystupňovali útoky v severnom Iraku, kde ich bezpečnostné sily vytlačili zo západných a centrálnych oblastí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy