Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vznik bielorusko-ruskej únie tak skoro nebude
Zdielať na
Zahraničie

Vznik bielorusko-ruskej únie tak skoro nebude

Zdroj: SITA

Vytvorenie rusko-bieloruskej únie nie je otázkou najbližších dní a nedá sa očakávať, že o ňom rozhodne stretnutie ruského prezidenta Vladimíra Putina s jeho bieloruským kolegom Alexandrom Lukašenkom, ktoré dnes končí v Minsku.

Vytvorenie rusko-bieloruskej únie nie je otázkou najbližších dní a nedá sa očakávať, že o ňom rozhodne stretnutie ruského prezidenta Vladimíra Putina s jeho bieloruským kolegom Alexandrom Lukašenkom, ktoré dnes končí v Minsku. Vyhlásil to dnes prezident Lukašenko, ktorý tak nepriamo potvrdil podobné  vyhlásenie Kremľa zo štvrtka.

"Je prekvapujúce, koľko rozruchu vyvolala návšteva (Putina v Minsku) na Západe," povedal Lukašenko na margo špekulácií médií, že na stretnutí budú rokovať aj o návrhu ústavy rusko-bieloruskej únie. "Tu  (na rokovaní v Minsku) taký názor nepanuje," dodal podľa agentúry AP.

Ruské vládne zdroje sa snažili očakávania zmierniť informáciami, že na programe rokovania v Minsku je viac než desať bodov. Medzi nimi napríklad aj rozpočet zväzu na budúci rok, ktorého prostriedky majú byť využité na spoločné projekty predovšetkým v oblasti práva, sociálnej sféry a stavebníctva. Putin s Lukašenkom vraj diskutovali i o spolupráci svojich krajín na medzinárodnej úrovni.

Zdielať na

Najčítanejšie správy