Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Rakúsku zadržali troch Slovákov kvôli krádežiam
Zdielať na
Zahraničie

V Rakúsku zadržali troch Slovákov kvôli krádežiam

Zdroj: Gareth Saunders

Mužov vo veku 20, 19 a 17 rokov zadržali v stredu pri vjazde do Rakúska na hraničnom prechode Kittsee-Jarovce.

Rakúska polícia zadržala troch slovenských občanov podozrivých zo spáchania najmenej 15 krádeží na severe okresov Kremže, Gmünd, Zwettl a Tulln.

Mužov vo veku 20, 19 a 17 rokov zadržali v stredu pri vjazdu do Rakúska na hraničnom prechode Kittsee-Jarovce informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa detektívov si Slováci počas zberu surovín či nadmerného odpadu vytipovali vhodné miesta a následne tam kradli motorové píly, motorové kosy, sekačky, vŕtačky a iné nástroje. Celkom podľa názoru polície uskutočnili štyri vlúpania, desať krádeží a jedno vlúpanie osobného auta. Celkovú škodu odhadli na 13 000 eur.

Zadržaných mužov previezli do vyšetrovacej väznice v Kremži. V rakúskej  verejnosti naďalej prevláda odpor voči rozširovaniu schengenského systému voľných hraníc medzi členskými štátmi EÚ, ktoré má nastať od 21. decembra.

Panuje presvedčenie, že ukončenie hraničných kontrol veľmi zvýši kriminalitu páchateľov v nových členských štátoch. Rakúsky minister vnútra sľubuje  udržovať ešte nejaký čas kontrolné hliadky na diaľniciach v určitej vzdialenosti od hraníc.

Zdielať na

Najčítanejšie správy