Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Camille sa pri krste lode nepodarilo rozbiť šampanské
Zdielať na
Zahraničie

Camille sa pri krste lode nepodarilo rozbiť šampanské

Zdroj: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Pre poverčivých a námorníkov to nie je veľmi dobrá správa. Britské médiá sa ihneď pustili do pátrania, ako skončili podobné predchádzajúce prípady, a vyjadrili svoje obavy.

Pre poverčivých a námorníkov je zlé znamenie, keď žena, ktorá sa môže stať novou kráľovnou Veľkej Británie oficiálne krstí luxusný námorný krížnik a fľaša luxusného šampanského sa nerozbije.

Camilla - Vojvodkyňa z Cornwallu stlačila tlačidlo, ktoré malo poslať fľašu bublajúceho alkoholického nápoja do večných lovíšť. Šampanské sa však od boku 90-tisíc tonovej Queen Victorie iba odrazilo.

Na dnešnej ceremónii v Southamptone tak napokon museli použiť hrubú manuálnu silu a druhú fľašu Veuve Clicquot, aby loď pokrstili. Britské médiá sa snažili zistiť v tejto súvislosti niečo o predchádzajúcich prípadoch, keď sa šampanské nerozbilo, a takisto vyjadrili svoje obavy, aby to pre ne neznamenalo nešťastie.

Aurora, ktorú podobným spôsobom "pokrstila" princezná Anna, sa na svojej prvej ceste v roku 2000 pokazila, o tri roky neskôr ochoreli pasažieri na vírus a napokon jej v roku 2005 zlyhali motory.

Queen Victoria, sesterská loď Queen Elizabeth II a Queen Mary II po prvý raz vypláva na cestu okolo severnej Európy v stredu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy