Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mŕtva a päť zranených pri výbuchu nálože v centre Paríža
Zdielať na
Zahraničie

Mŕtva a päť zranených pri výbuchu nálože v centre Paríža

V budove bola svojho času i advokátska kancelária terajšieho francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, ale nič nepoukazuje na nejakú súvislosť. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Výbuch balíčka s trhavinou v advokátskej kancelárii v centre Paríža dnes usmrtil jednu ženu a päť ďalších ľudí zranil. V budove bola svojho času i advokátska kancelária terajšieho francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, ale nič nepoukazuje na nejakú súvislosť. Obeťou sa stala šesťdesiatročná sekretárka kancelárie, kam bola zásielka doručená. Pôvodcovia výbuchu nie sú známi, rovnako ako motív ich činu.

Polícia potvrdila jedného mŕtveho a jedného ťažko zraneného. Tým je advokát, ktorému bol údajne balíček určený. Jeho život ale nie je v ohrození. Ďalší štyria ľudia utrpeli šok alebo ľahké zranenia.

Balíček bol do kancelárie doručený už dopoludnia, ale sekretárka ho nejaku dobu nechala neotvorený. Po poslíčkovi, ktorý ho priniesol, teraz horúčkovito pátrajú. Objavili sa aj správy o druhom balíčku s výbušninou, ale nakoniec neboli potvrdené.

Budova, kde výbuch popoludní nastal, je na triede Malesherbes v honosnej 8. štvrti metropoly, neďaleko chrámu Madeleine. Zasiahnutá advokátska kancelária sídli na štvrtom poschodí, bývalá kancelária Sarkozyho na prvom. V budove sídlia aj nadácia pre zachovanie pamiatky na nacistické vyvražďovanie Židov a tiež jeden z advokátov, ktorí majú čo do činenia s terajším procesom s korzickým separatistom Yvanem Colonnou, obvineným z vraždy prefekta Clauda Erignaka v Ajacciu v roku 1998.

Široké okolie miesta výbuchu bolo na niekoľko hodín úplne uzavreté. Na miesto sa dostavili najvyšší predstavitelia parížskej polície, parížsky starosta a tiež ministerka vnútra Michele Alliotová-Marieová, ktorá sa narýchlo vrátila z Bruselu, kde sa zúčastňovala schôzky so svojími európskymi kolegami.
 

Zdielať na

Najčítanejšie správy