Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
USA sa nepodvolí medzinárodnému tlaku
Zdielať na
Zahraničie

USA sa nepodvolí medzinárodnému tlaku

Zdroj: David Shapinsky/ilustračné

Americká delegácia vyhlásila na konferencii o klimatických zmenách v Bali, že nepristúpi na zníženie emisií spôsobujúcich skleníkový efekt.

Americká delegácia vyhlásila na konferencii o klimatických zmenách v Bali, že nepristúpi na zníženie emisií spôsobujúcich skleníkový efekt, aj napriek stúpajúcemu medzinárodnému tlaku.

Vedúci americkej delegácie Harlan Watson vyhlásil, že sa nedajú ovplyvniť ani nedávnym vytvorením komisie v rámci amerického Senátu, zameranej na obmedzenie skleníkových plynov, ani rozhodnutie, že Austrália bude ratifikovať Kjótsky protokol.

"Naším cieľom nie je odvádzať pozornosť od snahy OSN. Na budúci rok by sme chceli sami začať rozhovory so sedemnástimi krajinami produkujúcimi najviac skleníkových plynov, ktoré navrhol prezident Bush," dodal.

Na konferencii v Bali sa tento týždeň zišli predstavitelia 190 krajín z celého sveta, aby sa dohodli na novom pláne boja proti globálnemu otepľovaniu, keďže Kjótsky protokol vyprší v roku 2012.

Ešte pred samotným stretnutím americký prezident George Bush vyhlásil, že Amerika neobmedzí svoju výrobu na úkor ekonomického rastu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy