Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Natascha Kampusch bude moderátorkou
Zdielať na
Zahraničie

Natascha Kampusch bude moderátorkou

Zdroj: idealterna

Natascha už nechce byť obeť, chce sama vytvárať mediálne obsahy.

Mladá Rakúšanka Natascha Kampusch, ktorá bola ako dieťa unesená psychicky labilným mužom a vlani sa preslávila útekom z núteného zajatia, bude mať na budúci rok v súkromnej rakúskej televízii Plus 4 vlastnú talkshow.

19-ročná Natascha bude mať v každom programe jedného hosťa, ktorého bude spovedať, oznámili to dnes rakúske média.

„Už dlho myslím na to, že by som sa mala vyprostiť z úlohy pasívneho objektu médií a začať sama spoluvytvárať aktívne mediálne obsahy,“ povedala Kampusch agentúre APA.

V talkshow s názvom Hosťom u Nataschi Kampusch chce podľa vlastných slov viesť „veľmi otvorenú debatu“ zameranú na osobnosť pozvaného. Riaditeľ televízie Plus 4 Martin Blank upresnil, že jej program bude produkovaný „profesionálne, seriózne a citlivo“. „Sme si vedomí svojej zodpovednosti,“ zdôraznil.
Nataschi sa podarilo utiecť po ôsmych rokoch väzenia vlani v auguste. Od tej chvíle sa okamžite stala centrom pozornosti nielen rakúskych, ale i zahraničných médií. Jej prvý rozhovor po úteku pre rakúsku verejnoprávnu televíziu ORF prevzalo 120 televíznych kanálov po celom svete.

Natascha bola unesená na ceste do školy 2. marca 1998 vo veku desať rokov. Únoscom bol 35-ročný Wolfgang Priklopil, podľa odborníkov osobnosť skôr psychicky narušená než sadistická či sexuálne zvrhlá. Priklopil dievča držal prevažne vo svojom dome. Keď sa Nataschi podarilo 23. augusta 2006 ujsť, Priklopil spáchal samovraždu.

Dievča sa vraj po svojom oslobodení vyjadrila prianie stať sa novinárkou, pretože počas zajatia bolo počúvanie rozhlasu a čítanie novín jej jediným kontaktom s vonkajším svetom.

Natascha, ktorá sa v poslednom roku skôr vyhýbala pozornosti médií, spustila tento týždeň vlastnú internetovú stránku, kde informuje o svojich aktivitách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy